Vanliga frågor

Wasa Ekgården, är en fastighet som omfattar ett helt kvarter mitt i Vasas stadskärna. Fastigheten har fått sitt namn efter den stora ek som fortfarande växer precis utanför. Eken har växt under fastighetens blomstringsperiod och bidragit med trivsam grönska och skänkt lugn till den centralt belägna fastigheten.

Fastigheten byggdes 1991 av HL Backlund. Från början användes lokalerna av Vasa hälsovårdsläroanstalt. Den dåvarande källarvåningen och de tre övriga våningarna har senare kompletterats med en extra våning. År 2005 flyttade Vasabladet och HSS Media sina verksamheter till fastigheten. Därefter anslöt Terveystalo och Multi Print (numera Grano). På gatuplan återfinns Eurokangas och Konditori Ekgården, som utgör ett litet och trivsamt affärscentrum. I kontorslokalerna finns bland annat Terveystalo och Martela.

Sedan den 1 juli 2016 ägs fastigheten av en fastighetsfond vid namn Samla Toimitilat Ky, som förvaltas av Samla Capital Oy.

 

Var ligger Wasa Ekgården?

Wasa Ekgården ligger mitt i Vasas stadskärna i hörnet av Storalånggatan och Sandögatan.

 

Finns det parkeringsplatser på Ekgården?

Det finns 133 parkeringsplatser på Ekgården avsedda för kundparkering. Ingång till parkeringsanläggningen sker från Storalånggatan. Dessutom finns det 101 uppvärmda garageplatser för personal att hyra i fastigheten.

 

Vilka företag / organisationer finns i fastigheten?

På Wasa Ekgården återfinns många typer av verksamhet. De största på kontorsvåningarna är

Helsingfors universitet samt Vasabladet. I lokalerna belägna på gatuplan finns Terveystalo, Eurokangas, Symaskinsaffär Halonen, Vasa Djurcentrum, och Martela. I skydd av den stora eken mitt på gården kan man koppla av genom ett besök på Konditoriet som erbjuder både läckra smörgåsar och bakverk.

 

Jag hittar ingen lämplig lokal. Kan de skräddarsys efter mina behov?

Vi undersöker gärna hur vi kan förverkliga kontorslokaler som passar just dina behov. Kontakta Tapio Lyytinen, 0504011954 eller fyll i ett kontaktformulär som återfinns bland kontaktuppgifterna så kontaktar vi dig.

 

Jag vill hyra en kontorslokal, hur skall jag gå tillväga?

När det gäller hyresfrågor ber vi er kontakta Tapio Lyytinen, Tapio.lyytinen@samla.fi, 050 401 1954.

 

Varför borde jag flytta mitt företag till Wasa Ekgården?

Wasa Ekgården är en fastighet i Vasa centrum som erbjuder kontors- och affärslokaler för företag och organisationer på bästa läge i staden. Den centrala placeringen, goda parkeringsmöjligheter och den fastighet som utvecklas kring Eken ger dig goda förutsättningar för en framgångsrik affärsverksamhet.

 

Hur gör jag med elavtalet?

Kontakta vicevärden Are Oy, 020 530 5500 (kl 8 – 16)

 

Var kan jag reservera en parkeringsplats? Var kan jag få hjälp med serviceärenden?

Ni kan skicka alla felanmälningar samt tjänsteförfrågningar till följande adress:

Caverion Suomi Oy
0800 157 777
kiinteistohelp(at)caverion.com

 

Med vem kan jag diskutera hyresfrågor?

När det gäller hyresfrågor ber vi er kontakta Tapio: Tapio.lyytinen@samla.fi, 050 401 1954.