Helena Korkeamäki / Eurokangas

Butikschef Helena Korkeamäki har arbetat 20 år på Eurokangas i Vasa, ända sedan butiken grundades. Korkeamäki är nöjd med butikens nuvarande lokaler.

Eurokangas har legat på Ekgården i två år nu, förut låg det på Citymarkets ovanvåning.

–Vi hade i princip letat efter nya lokaler redan i tio år, men hade inte hittat något tillräckligt stort, minns Korkeamäki.

Korkeamäki berättar att det finns varor på Eurokangas som tar mycket plats, så det krävs även mycket utrymme att visa upp produkterna. På Ekgården kombinerades utrymme för två butiker åt Eurokangas, då blev det tillräckligt med yta för företaget.

–Detta är en fantastisk plats för en butik. Här är ljust och färgglatt; det syns direkt utåt att här finns det liv!, säger Korkeamäki glatt.

Enligt Korkeamäki är de nya lokalerna öppna och enklare att hantera än de föregående.

–Det är så lätt att visa upp allting. De nya lokalerna sammanföll också väl med kedjans konceptförnyelse, konstaterar Korkeamäki.  

Enligt Korkeamäki har alla anställda samt ledningen varit väldigt nöjda med Eurokangas nya lokaler på Ekgården.

–När ledningen var och tittade på lokalerna, var de riktigt nöjda med hur öppet här var och lätt att andas! Här kan produkterna verkligen visas upp till sin fördel. Alla har varit riktigt nöjda, sammanfattar Korkeamäki.  

Enligt Korkeamäki är Ekgården en utmärkt plats för Eurokangas, eftersom det ligger så centralt mitt i stadskärnan. Enligt butikschefen ligger Eurokangas butiker alltid på centrala platser antingen i stadskärnan eller i köpcentra.

Även exponeringen är av stor betydelse enligt Korkeamäki. Förut låg Eurokangas på andra våningen, men här på Ekgården ligger den praktiskt på gatuplan. Enligt Korkeamäki är det lätt att hitta till Ekgården och bilen kan parkeras från nästan vilken riktning som helst och det är nära till allting.

–Ekgården har en bra parkeringsplats där det alltid finns gott om platser. Tyvärr känner inte alla till att Ekgården har sin egen parkeringsplats, noterar Korkeamäki.

Korkeamäki tycker att butikernas omsättning på Ekgården har varit ganska låg under årens lopp, vilket hon anser säger något om själva fastigheten.

–Människorna har säkert varit nöjda när de under många har behållit sina butiker på samma plats på Ekgården.  

Utöver Eurokangas finns även några andra butiker på Ekgården inom samma bransch. Enligt Korkeamäki passar butikerna väl ihop och bidrar med kunder till varandra.
–Jag känner väl till ägarna till de övriga butikerna och vi har mycket kontakt. Vi hänvisar alla kunder till de andra butikerna om vi inte själva har vad kunden önskar. Vi gör det i en positiv anda.  Vi har alla olika sorters huvudprodukter, så butikerna kompletterar varandra. På Ekgården får kunden heltäckande service inom textil- och sömnadsbranschen, avslutar Korkeamäki.

Helena Korkeamäki, Butikschef
Eurokangas Oy

Kontorslokal i Vasa centrum

Ekgården ligger mitt i Vasa centrum. Kontorslokaler för ditt företag på bästa läge i staden.

Lagom stora lokaler

Vi på Wasa Ekgården erbjuder lokaler i olika storlekar och för olika syften. Vi skräddarsyr lokalerna så att de passar just din verksamhet.

Goda parkeringsmöjligheter

I anslutning till Ekgården finns parkeringsplatser för såväl personal som för kunder. Det är lätt att ta sig hit och här är trivsamt att vara.