Mikael Back / Grano

 

Innan Grano flyttade till Ekgården, låg det på Brändö, och efter företagsfusionen blev det aktuellt med större lokaler.

–Vi behövde större lokaler så att alla maskiner och all utrustning skulle få plats, förklarar Back.

–Sammanfattningsvis är detta en bra plats för Grano, säger Back.

Enligt områdeschefen är Ekgården en särskilt bra plats just för att Grano har ett så brett serviceutbud, vilket medför att företaget har ett blandat klientel.

–Grano har också många privatkonsumenter, så det är viktigt att vårt företag ligger på en central plats mitt i staden med goda trafikförbindelser. Det är lätt att ta sig till Ekgården, konstaterar Back.

Enligt Back rör sig privatsektorns kunder mycket i centrumområdet, så Ekgården har ett bra läge för dem. Enligt Back är ett centralt läge viktigt även för exponeringen.

–Många människor rör sig i området kring Ekgården, så därigenom syns Grano mer från gatorna, funderar Back.

–Vissa kundsegment, d.v.s. privatkunder försvinner lätt om inte vårt läge är centralt. Helheten är beroende av detaljerna, konstaterar Back.

Grano har också en egen budservice, så tack vare det centrala läget är produkternas utdelningsavstånd korta och leveranstiderna snabba.

Granos lokaler byggdes ut i samband med fusionen och lokalerna sträcker sig nu genom hela fastigheten.

–Här har man alltid tagit hänsyn till hyresgästernas önskemål och renoveringsbehov, berömmer Back.

Enligt Back är även de övriga butikerna på Ekgården en fördel, eftersom alla kompletterar varandra och lockar fler kunder till Ekgården.

–Vi samarbetar med en del av företagen på Ekgården. Dessutom dricker vår personal ofta kaffe på Ekgårdens konditori, så det är praktiskt att det ligger på samma gård. Ibland går vi också dit med våra gäster, ler Back.

–Ekgårdens innergård är också trevlig: ibland när man tittar på eken glömmer man till och med bort att man befinner sig mitt i staden, skrattar Back.

Grano har ganska stora lokaler, i dem ryms utöver produktionslokaler även kontorslokaler och förråd. Man utförde ganska stora renoveringsarbeten i Granos lokaler på grund av behovet av extra utrymme: väggar revs ner och nya byggdes upp. Nu är lokalerna enhetliga och överskådliga.

–Hittills har man även förbättrat fastighetens teknik och underhåll. Det känns som att man tar väl hand om denna fastighet, konstaterar Back.

–Lokalerna passar oss väldigt bra i dagens läge och de motsvarar våra nuvarande behov, sammanfattar Back.

Mikael Back, Områdeschef
Grano

Kontorslokal i Vasa centrum

Ekgården ligger mitt i Vasa centrum. Kontorslokaler för ditt företag på bästa läge i staden.

Lagom stora lokaler

Vi på Wasa Ekgården erbjuder lokaler i olika storlekar och för olika syften. Vi skräddarsyr lokalerna så att de passar just din verksamhet.

Goda parkeringsmöjligheter

I anslutning till Ekgården finns parkeringsplatser för såväl personal som för kunder. Det är lätt att ta sig hit och här är trivsamt att vara.